2013. július 22., hétfő

Gyergyói gulyásleves

Kellemes meglepetés volt, életem első főzőversenyén második helyezést kaptunk (férjemmel ketten főztünk):-)
Hozzávalókkal kapcsolatban pontos adatokkal nem tudok szolgálni de hozzávetőlegesen a következők voltak: 4 fej hagyma, 3 db. közepes sárgarépa, 3 db. petrezselyem gyökér, 1/2 zeller, kb. 1,5 kg hirip (vargánya, medvegomba), 1/2 kg. pityóka, 3-4 cikk fokhagyma, kb. 1 kg marhahús, fűszerpaprika, babérlevél, kakukkfű, köménymag, só.
Elkészítése: a hagymát üvegesre pároltuk, fűszerpaprikával összekevertük és a kockára vágott húst és gombát hozzáadtuk. Amikor a hús elszíneződött akkor kevéske vizet adtunk hozzá, hogy az odakozmálást elkerüljük. Kb. 10 perc múlva a pityóka kivételével hozzáadtuk a zöldségeket és annyi vizet ami ellepte.
Kb. 1 óra főzés után hozzáadtam a pityókát és a fűszereket, persze nem mind egyszerre, folyamatos kóstolgatás mellett pótoltam azt a fűszert amelynek hiányát éreztem:-).
További fotókat itt találtok.

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok ! Biztos nagyon finom volt szabadban főzve egészen más mint konyhában!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen. Igen valóban más az íze és a hangulata is az egésznek:-)

    VálaszTörlés