Hozzávalók: fuszulyka, csülök, só, bors, babérlevél, borsikafű, hagyma, ecet, tejföl.
Elkészítése: A fuszulykát előző nap beáztattam, mert állítólag így gyorsabban megpuhul (másik variációt még nem próbáltam).
A csülköt, a fuszulykát, egész borsot, sót, babérlevelet kuktába tettem és kb. 2, 2,5 órát főztem.
Másik edényben apróra vágott hagymát díszteltem, és amikor a hagyma már "üveges" lett akkor átmertem a fuszulykát és a csülkös levet. Tettem bele két csipet borsikafűvet (amiről most tudtam meg, h népi nyleven csombornak hívják), illetve két evőkanálnyi ecetet. Tálalásnál ízlés szerint tejfölet adhattok hozzá. Ha sűrűbben szeretnétek akkor rántást készíthettek hozzá. Én azért hagytam ki most, mert már így is elég "tömény" lett a csülöktől és a nagyszemű "Babszem Jankó"-tól.
Másodiknak a csülköt készítettem el.
A csülköt szeletekre vágtam és jénai edényben tettem. A hússzeletket sóval,borssal és köménymaggal fűszerztem. A tetejére kettőbe vágott pityókát tettem és sütőbe tettem 170 fokon légkeveréses móddal 60 percet sütöttem.
Érdekességként- onnan tudjuk, hogy a csülök elkészült, hogy amikor szeleteltem fel akkor a csontot kitudtam húzni belőle mindenféle erőlkődés nélkül:-).
Érdekes, hogy a népies nevüket használod az ételeknek.Tetszik :D
VálaszTörlésBableves nálunk is jöhet bármikor, nagyon szeretik a srácaim, bár mi nem savanyúan esszük...
Köszi:-). Annyira nem érződik az ecet íze benne, talán a leves zsírosságát egy kicsit "enyhíti".
Törlésennek maris nekifogok. Koszonom a remek receptet !
VálaszTörlésSzívesen!:-) Milyen lett az eredmény?
VálaszTörléselso probam volt, egeszen jora sikeredett :) ! koszonom meg egyszer !
VálaszTörlésszívesen, örülök, h jól sikerült:-)
VálaszTörlésNyam nyam, számomra a leves mellé a lila hagyma dukál :D
VálaszTörlésigaz beszéd:-) s utána vmi finom édes palacsinta..
VálaszTörlésPéldául kapros-ordás palacsinta. Nyam nyam!
VálaszTörléshmm szívesen meg is enném, nyam nyam:-)
Törlés