Ha már saláta szezon van akkor ki is használom. Egyik variációja almaecettel ízesített paradicsomos, hagymás saláta, barnarizzsel, sajtos dísznóhússal.
És ha már a szezon zöldségeknél tartok, egyik kedvencem a friss zöldborsóból készített főzelék. Én magára is nagyon szeretem, de hogy egy kicsit "tartósabb, laktatósabb" legyen ezért hasábburgonyát készítettem mellé. A főzeléket ugyanúgy készítettem mint a szárított zöldborsóból készült volna, csak ez a variáció sokkal gyorsabb:-).
Sós vízben főtt zöldborsó, cukkinis fasírttal és csirkemellel. A fasírt recept itt megtalálható.
Ebédre vagy akár vacsorára is jól jön a lecsó puliszkával, és rizzsel.
Ha van még tavalyról eltett paradicsomlé a lecsót azzal is lehet ízesíteni, de akinek már elfogyott (pl. Nekünk) akkor összeturmixolt paradicsommal ízesítem igaz, hogy egy kiskanál cukrot adok hozzá különben "sovány" lesz.
Párolt zöldséggel töltött paprika.
A (ki milyent szeret) fokhagymás vajban megpároltam, szerecsendióval, sóval borssal fűszereztem majd a paprikába raktam és sajttal megszórtam a tetejét. Kivajazott yénaiban 170 fokon légkeveréses móddal 20 percet sütöttem. Köretnek, vagy csak így magában nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése