2012. augusztus 13., hétfő

Sóskamártás

Barátnőmtől kaptam friss sóskát, s így el is  
készítettem első sóskamártásomat Borszékiné: Az én reformkonyhám című könyvéből, igaz kicsit másképp.
A sóska adagot Én  "szemmel" mértem a receptben 80 dkg sóska szerepel.
Hozzávalók: sóska, tej, liszt, olaj, só, cukor.
Elkészítése: a sóskát megmostam a szárakat leszakítottam majd forró olajban tettem, közben folyamatosan kevergettem. Amikor a sóska "összeesett" adtam hozzá egy kanál lisztet, egy kiskanál cukrot kb. 1dl tejet és ismét felfőztem.
Makarónit főztem mellé, sajtot reszeltem rá, de fogyasztható még pityókával, rizzsel, tojással szóval kinek éppen mihez kedve van:-). Egyszerű gyors és nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése