Nem tartozok a "bárányhús rajongók táborába" viszont ebben az elkészítési formában mindenkinek merem ajánlani.
Hozzávalók: bárányoldalas, fokhagyma, friss tárkony, só.
Elkészítése: a bárányoldalast lefóliázott tepsibe kevés vízzel az aljába 30 percre 170 fokon légkeveréses móddal sülni tesszük.
Közben fokhagymát kevés sóval és tárkonnyal kikevertem és a 30 perc lejárta után a húst jó alaposan bekenve 10 percre visszatettem a sütőbe.
Sült pityókával tálaltam, ami a hússal egyidőben készült finom ropogósra.
Én kivételesen nagy rajongója vagyok a bárányhúsból készült ételeknek.
VálaszTörlésNagyon kíváncsivá tett, hogy mennyire illik hozzá egy kis tartármártás, valamint a lakoma után egy finom vörös bor :D
A pityókához sztem jól menne a tartár...a vörös szárazbor meg isteni a bárányhússal már próbáltam:-)
VálaszTörlés