2013. január 14., hétfő

Nyers céklasaláta

Talán legfinomabb céklasaláta amitt eddig készítettem, receptet Az én reformkonyhám című szakácskönyvemben találtam....igaz az adagokat nem méregettem....
Hozzávalók: 3 fej közepes méretű cékla, 2 db. alma, 2 kisebb méretű  lilahagyma, egy citrom leve, 2 kk. méz, fehérbors, köménymag, só.
Elkészítése: a céklát lereszleltem és egy kicsit besóztam. Az almát kockára vágtam, kis tálkában a mézet   a citrom levével homogénre kevertem. A hagymát apróra vágtam, összekevertem az almával és a mézes citromlével majd a céklával. Befűszereztem és 2 órát állni hagytam, hogy az ízek jól összeérjenek. Natúr csirkemellel nagyon finom, egyszerű, egészséges és könnyen elkészíthető ebéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése