2013. január 2., szerda

Almával töltött kacsa

Még karácsonykor készítettem...
Hozzávalók: kb. 2 kg-os kacsa, alma, pityóka, rozmaring, olivaolaj, zsálya, só, bors.
Elkészítése: a fűszereket olivaolajjal összekevertem és a kacsa belselyét és a bőr alatti részét (ameddig az ujjam elért) besuroltam. 3 almát negyedeltem és a kacsa belselyét megtömtem vele, majd hústűvel mind a két nyilásnál lezártam.
Tepsibe fél pohár vizet öntöttem és lefóliázva 180 fokon 2:30 percet sütöttem, az utolsó 30 percben  sült szabadon. Sült pityókával tálaltam ami a kacsával egyszerre sült.

1 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon jól néz ki. Nem gondolkodtál rajta, hogy feltöltöd ide: http://ly.my/receptjatek Szerintem még esélyed is lenne nyerni vele akár.

    VálaszTörlés