2013. február 25., hétfő

Kókuszreszelékes-mazsolás málé

December elején voltunk a Csalhóra kirándulni és az ott készült fotókat közösen a "csapattal" néztük el, és a vendéglátónk finom málét készített....azóta is tervezem, hogy Én is elkészítem és mikor ha nem most nagybőjt idején:-).
Hozzávalók: 4 dl kukoricadara (puliszkaliszt), 6 dl tej,  kb. 5 dkg kókuszreszelék, 2 marék mazsola, 1dl olaj, 2 kanál méz, 1 kiskaál szódapor.
Elkészítése: a száraz anyagokat összekevertem, majd a tejet és az olajat hozzáadva kb. 2 órát állni hagytam.
Tepsit kivajaztam, beleöntöttem a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöttem. Nagyon egyszerű és gyors nassolnivaló. Ha édesebben szeretnénk akkor lekvárral is fogyaszthatjuk.

2 megjegyzés: