"Kezdők szerencséje.....vagy mégsem", első gombapaprikásom története.
Hozzávalók: 1/2kg gebegomba, 2 fej hagyma, 1/2 dl vörösbor, fűszerpaprika, 2 kanál tejföl, petrezselyem zöld, kakkukfű, só, olaj.
Elkészítése: a hagymát olajon üvegesre dinszteltem, fűszerpaprikával megszórtam, összekevertem hozzáadtam a gombát megsóztam és hagytam, hogy összerottyanjon. Kb. 30 perc főzés után (persze folyamatosan kevergettem) következett a bor ezzel is felforraltam majd hozzáadtam a többi fűszert illetve a tejfölet.
Puliszkával tálaltam. Egyszerű finom egytál étel:-).
2013. január 28., hétfő
2013. január 14., hétfő
Nyers céklasaláta
Talán legfinomabb céklasaláta amitt eddig készítettem, receptet Az én reformkonyhám című szakácskönyvemben találtam....igaz az adagokat nem méregettem....
Hozzávalók: 3 fej közepes méretű cékla, 2 db. alma, 2 kisebb méretű lilahagyma, egy citrom leve, 2 kk. méz, fehérbors, köménymag, só.
Elkészítése: a céklát lereszleltem és egy kicsit besóztam. Az almát kockára vágtam, kis tálkában a mézet a citrom levével homogénre kevertem. A hagymát apróra vágtam, összekevertem az almával és a mézes citromlével majd a céklával. Befűszereztem és 2 órát állni hagytam, hogy az ízek jól összeérjenek. Natúr csirkemellel nagyon finom, egyszerű, egészséges és könnyen elkészíthető ebéd.
Hozzávalók: 3 fej közepes méretű cékla, 2 db. alma, 2 kisebb méretű lilahagyma, egy citrom leve, 2 kk. méz, fehérbors, köménymag, só.
Elkészítése: a céklát lereszleltem és egy kicsit besóztam. Az almát kockára vágtam, kis tálkában a mézet a citrom levével homogénre kevertem. A hagymát apróra vágtam, összekevertem az almával és a mézes citromlével majd a céklával. Befűszereztem és 2 órát állni hagytam, hogy az ízek jól összeérjenek. Natúr csirkemellel nagyon finom, egyszerű, egészséges és könnyen elkészíthető ebéd.
2013. január 2., szerda
Almával töltött kacsa
Még karácsonykor készítettem...
Hozzávalók: kb. 2 kg-os kacsa, alma, pityóka, rozmaring, olivaolaj, zsálya, só, bors.
Elkészítése: a fűszereket olivaolajjal összekevertem és a kacsa belselyét és a bőr alatti részét (ameddig az ujjam elért) besuroltam. 3 almát negyedeltem és a kacsa belselyét megtömtem vele, majd hústűvel mind a két nyilásnál lezártam.
Tepsibe fél pohár vizet öntöttem és lefóliázva 180 fokon 2:30 percet sütöttem, az utolsó 30 percben sült szabadon. Sült pityókával tálaltam ami a kacsával egyszerre sült.
Hozzávalók: kb. 2 kg-os kacsa, alma, pityóka, rozmaring, olivaolaj, zsálya, só, bors.
Elkészítése: a fűszereket olivaolajjal összekevertem és a kacsa belselyét és a bőr alatti részét (ameddig az ujjam elért) besuroltam. 3 almát negyedeltem és a kacsa belselyét megtömtem vele, majd hústűvel mind a két nyilásnál lezártam.
Tepsibe fél pohár vizet öntöttem és lefóliázva 180 fokon 2:30 percet sütöttem, az utolsó 30 percben sült szabadon. Sült pityókával tálaltam ami a kacsával egyszerre sült.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)