2012. július 25., szerda

Meggylekvár egressel

Másfél vedernyi meggyből készítettem  kompótot, lekvárt, illetve fagyasztottam is le télire levesnek.
Megtudtam, hogy az egresnek van egy olyan tulajdonsága, hogyha megfőzzük akkor "megkocsonyásodik", s innen jött az ötlet, hogy a meggylekvárba ne használjak semmilyen "módosító szert" ezért összefőztem a kettőt. Recept innen.
Hozzávalók: 4 kg meggy, 1 kg egres (lehet 2 kg is jövőre így fogom), 1, 80 kg cukor.
Elkészítése: a gyümölcsöket megpucoltam, a meggyet kimagoztam, majd 3kg meggyet és az egrest összeturmixoltam. Cukorral és az ép meggyel összekevertem és főztem kb. 2 órát.
A borkánokkal és a fedőkkel ugyanazt a műveletet végeztem mint a meggykompótnál. Egy napig szárazdunsztba tettem.
Ebből a mennyiségből lett 10 borkánnal, amiből már egy el is fogyott:-).

1 megjegyzés:

  1. Mindkettő gyümölcsöt imádom, itt sajnos egyik sem nagyon ismert és kedvelt, így hozzájutni sem lehet. De jó ötlet volt a kettő ötvözése, nagyon jó lesz majd télen:)

    VálaszTörlés