Ha paradicsom akkor oregano és bazsalikom, szeretem ezt az "összeállítást" főleg ha házilag elkészített paradicsomlé, vagy turmixolt paradicsomhoz adhatom, ezért a piacon vásároltunk 15 kg (ebből kb.13 kg maradt) édes paradicsomt és befőztük:-).
Hozzávalók: 13 kg paradicsom, só, olivaolaj.
Elkészítése: első lépsben a paradicsomot jó alaposan megmossuk, majd kicsumázzuk és legalább négyfelé vágjuk.
Turmixoljuk, majd a forrástól számolva 15-20 percig főzzük, közben folyamatosan kevergetjük, ízlés szerint sózzuk.
A főzési idő (20 perc) lejárta után alaposan kimosott üvegekbe szedjük. Ahoz, hogy megelőzzük az üveg repedését illetve eltörését mindegyik üvegbe tegyünk egy merőkanálnyit.
Mivel nem használtam semmi tartósítószert ezért a tetejére egy ujjnyi vastagságú olivaolajat (jó a sima is) töltöttem (tavaly is ugyanezzel a módszerrel készült és egyse romlott meg).
Az üvegek tetejét megmostam, majd forralt vízbe tettem, és ezután rögtön az üvegekre csavartam.
Egy napig száraz dunsztba tettem.
A férjem segített az elkészítésben ezért kb. fél óra alatt végeztünk is az előkészületekkel, kiszedése sem volt több mint 10 perc.
Nem a hagyományosan elkészített paradicsomlé (de olyant is fogunk) inni kicsit sűrű viszont bármilyen paradicsomos ételhez nagyon jó lesz pl. pizzaszósznak, vagy hasábburgonyához:-).
:) most találtm rá a blogodra! nagyon tetszik:) fel iratkoztam:)
VálaszTörléshttp://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/
puszillak