Mivel nagyon szeretjük ezért rögtön két adagot készítettem, viszont egy adagnak a receptjét írom, hogy ne "bolondujon" senki bele a számolgatásba.
Hozzávalók: 1 kg fehér szemű fuszulyka, 3 kg pritamin paprika (gogos), 2 kg húsos kalifornia paprika, 1 kg hagyma, 1 l paradicsomlé, 7 dl olaj, 1 kg padlizsán, só, bors, babérlevél ízlés szerint.
Első lépés előző nap beáztattam a fuszulykát, és reggel főni tettem, illetve a fagysztóból kivettem 1 kg sült padlizsánt (vinetét) kiolvadni.
Második lépés megpucoltam a paprikákat, és a hagymát.
Paprika kicsumázva |
Hagyma megpucolva |
Harmadik lépés: apróra vágott hagymát párolni tettem.
Hagymát üvegesre dinszteltem |
Együtt kb. 1h 30 percet rotyogtattam.
Paprika darálása |
Fuszulyka daráslás |
Padlizsán darálása |
Végeztem a darálással, a hagyma és a paprika szépen rotyogott addig a borkánokat (befőttes üveg) megmostam. Minden megmosott borkán után egyet kevergettem, így nem feledkeztem meg róla.
Következett a fűszerezés:
Babérlevél |
Feketebors + só |
Akkor volt kész amikor az olajos lé feljött a tetejére....a karom már nem sokáig bírta volna:-).
A recept férjem keresztanyjától származik, annyi változtatással, hogy a vinete pluszba van hozzá:-).
A recept férjem keresztanyjától származik, annyi változtatással, hogy a vinete pluszba van hozzá:-).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése