2012. október 4., csütörtök

Tehéntúrós gombóc

Igazából aludtejből készült túrós gombóc, ami végre jól sikerült:-) recept innen.
Hozzávalók: 1 l aludtej, 10 dkg búzadara, kb. 8-10 dkg cukor, prézli, olaj.
Elkészítése:   sűrű szövésű szűrőbe önöttem 2 l "összement" tejet hagytam kb. 1 órát, hogy lecspegjen (párszor belekevertem),hogy  a tej sűrűje maradjon meg ami kb. 1 l lett.  Ezt felforraltam, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadtam a cukrot majd a búzadarát és addig főztem amíg kevergetés közben kocsonyás állagú lett  (éppen formázható).
Miközben hűlt addig prézlit pirítottam, kevés forró  olajban folyamatosan mozgattam a tepsit (mintha palacsintát akartam volna megfordítani), hogy egyenletesen piruljon.  Vízes kézzel kis gombóckákat formáltam és prézlibe beleforgattam. Meggylekvárral fogyasztottuk:-).

2 megjegyzés: