2012. április 22., vasárnap

Grillezett csirke

"Legényétel 2" címet is adhatnám mivel a grillcsirke sem igényel különösebb odafigyelést. Annyiban különbözik a többi grillcsirkétől, hogy zöldséggel töltöttem meg a belsejét és azzal együtt sütöttem.
Miútán alaposan megtisztítottam, a bőrét leválasztottam a húsától és különböző részeit rozmaringgal, majoránnával és zsályával fűszereztem. Szintén a bőre alá tettem a  vékony szeletkre vágott sárgarépát és fokhagymát. Az belsejét pedig kettébe vágott pityókával töltöttem.
Amikor sülni tettem akkor a tepsi aljára töltöttem egy fél pohár vízet, hogy ne égjen oda.
170 fokon légkeveréses móddal 1h 30 percet sütöttem.
Amíg sült addig készítettem, tejfölös fokhagymás mártást, salátát és barnarizst.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése