2013. május 2., csütörtök

Karfiolfőzelék

Ma ismét a karfiol került terítékre, főzelék formájában kicsit másképp:-)
Hozzávalók: 1  fej karfiol, 3 dl tej, 3 marék puliszkaliszt, sajt, curry, só.
Elkészítése: a karfiolt rózsáira szedve kb 10 percet  sós vízben főztem. Ez idő alatt a puliszkalisztet összekevertem a tejjel és a reszelt sajttal.
Tepsibe kis olajon a curryport összekevertem és rögtön hozzáadtam a karfiolt. A tetejére öntöttem a tejes masszát. Addig főztem amíg a tej a karfiol tetejéről eltűnt, folyamatosan kevergettem hogy a megolvadt sajt oda ne égjen.
Csirkemellel és paradicsommal fogyasztottuk. A főzelék elkészítése kb. 30-35 perc volt:-).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése