2012. április 14., szombat

Baracklekvárral töltött kifli

Már húsvétra elterveztem, hogy sütök ilyen kiflit, aztán a nagy sütés főzés közepette már nem volt erőm hozzáfogni viszont azóta is kívánom ígyhát ma "sorra" került. A receptet Nagyikától szereztem:-).
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 db tojás sárgája, 2,5 dl tej, 15dkg cukor, 25g élesztő, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg margarin (zsír is jó, én fele arányban használtam), 1 tasak vaníliás cukor, baracklekvár.
Elkészítés: az élesztőt cukros tejben felfutattam, és beleöntöttem  a már időközben egy tálkába tett hozzávalókhoz.  Jó alaposan összegyúrtam,  a kezemhez még mindig ragadt, így még annyi lisztet adtam hozzá amíg a kezem tisztán mragadt (2-3 marékkal). Amikor megvolt akkor hagytam 10 percet kelni, utánna ismét összegyúrtam, majd 4 egyenlő részre osztottam, és 10 perc kelés után kisirítettem 8 egyenlő részre vágtam, egy kiskanálnyi baracklekvárt tettem mindegyikre, majd feltekertem. 40 percet 170 fokon légkeveréses móddal sütöttem. A sütőt nem melegítettem elő, így még ott is volt ideje kelni. Amikor megvolt akkor a tetejét cukros vízzel bekentem (a cukrot addig főztem vízbe amikor szirup sűrűségű lett).
A barcklekvár  nem elég kemény azért egy kicsit kifolyt, viszont bármivel helyetesíthető, kinek éppen mihez van kedve:-).

3 megjegyzés:

  1. Puha, omlós a tésztája és nagyon nagyon finom!(kóstoltam :D) Mindenkinek ajánlom!

    VálaszTörlés
  2. Bóvica

    Nagyon örülök, hogy idetaláltam és köszönöm ezt a kiváló receptet! Majd olvaslak még, nagyon szeretek főzni, kísérletezni, új recepteket kipróbálni. További szép, és tanulságos kirándulásokat Neked és férjednek!

    VálaszTörlés