2012. április 17., kedd

Paradicsomszószos pizza

Télen gyakrabban készítettem és már jó ideje kívánom is, úgyhogy ma el is készítettem.
Hozzávalók: 1. a tésztához: 30 dkg liszt, 1 tojás, 25g élesztő, 4 kanál oliva olaj, kis kanál cukor, víz, só, zsálya, szezámmag.
                     2. a feltéthez: 0,5 l paradicsomlé, 2 fej hagyma, 5 cikk fokhagyma, 3 arasznyi házi kolbász,   gomba, 2 csipet oregano és bazsalikom, 3 db főtt tojás, sajt.
Elkészítés: első lépésben a elkészítettem a tésztáját. Az élesztőt cukros vízben (tej híján) felfutattam és ráöntöttem a már egy tálkában összekevert felsorolt hozzávalókhoz. Amikor jó alaposan összegyúrtam két részre osztottam és  hagytam 10 percet pihenni. Majd kinyújtottam és tepsi nagyságához igazítva kinyújtottam. Mielőtt a sülni tettem volna villával megszurkáltam, hogy ne púposodjon fel, a széleit pedig kicsit betürögettem, hogy ne folyon szét majd a feltét és hideg sűtőben 20 percre 170 fokon légkeveréses móddal sülni tettem.
Amíg sült elkészültem a feltéttel is. A hagymát olajon megpároltam, hozzáadtam a karikára vágott kolbászt, a gombát amikor "összemelegedtek" akkor ráöntöttem a paradicsomlevet és kb. 10 percet főztem. A végén hozzáadtam a fűszereket és az összezúzott fokhagymát.
A tésztája elkészült, a feltétet két egyenlő részre osztottam. A pizza tetejére a tojást és a sajtot ráreszeltem és visszatettem 10 percre a sütőbe.

2 megjegyzés:

  1. Megkívántam, én is rég sütöttem már pizzát:)

    VálaszTörlés
  2. :-) minnél későbbre készítsük el annál finomabb lesz:-)

    VálaszTörlés