Gyerekkoromban a vasárnapi ebéd általában húsleves, másodiknak pityókapire valamilyen hússal
vagy fasírttal, hagyma - vagy paradicsomszósszal....talán ezért is szerettem mindig a vasárnapokat:-).
Dísznóhúsból készítettem fasírtott az otthoni bevált receptett kicsit megváltoztatva.
Hozzávalók: kb. 1/4 kg darált disznóhús, 1 tojás, 3 db. pityóka, 2 marék prézli, kakukkfű, citromfű, petrezselyem zöld, 3 cikk fokhagyma.
Elkészítése: a pityókát megreszeltem, besóztam hagytam kb.10 percet majd kicsavartam és a többi hozzávalókhoz adtam és jó alaposan összegyúrtam. Betettem a hűtőbe kb. 2 órára, hogy az ízek jól "összeérjenek". Sütésnél karikákat formáztam kb. ujjnyi vastagságúra, hogy jól áttudjon sülni.
Amilyen szép az emléked olyan guszta amit főztél! Nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésköszönöm szépen:-)
VálaszTörlés