2012. május 8., kedd

Gyerekkori kedvenc

Gyerekkoromban a vasárnapi ebéd általában húsleves, másodiknak pityókapire valamilyen hússal  
vagy fasírttal,  hagyma - vagy paradicsomszósszal....talán ezért is szerettem mindig a vasárnapokat:-).
Dísznóhúsból készítettem fasírtott az otthoni bevált receptett kicsit megváltoztatva.

Hozzávalók: kb. 1/4 kg darált disznóhús, 1 tojás, 3 db. pityóka, 2 marék prézli, kakukkfű, citromfű, petrezselyem zöld, 3 cikk fokhagyma.



Elkészítése: a pityókát megreszeltem, besóztam hagytam kb.10 percet majd  kicsavartam és a többi hozzávalókhoz adtam és jó alaposan összegyúrtam. Betettem a  hűtőbe kb. 2 órára, hogy az ízek jól "összeérjenek". Sütésnél  karikákat formáztam kb. ujjnyi vastagságúra, hogy jól áttudjon sülni.

2 megjegyzés:

  1. Amilyen szép az emléked olyan guszta amit főztél! Nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés