2012. április 3., kedd

Bordás pityóka

Régi Nők Lapjából kiszedtem a receptes oldalakat, és abból van egy "könyvecském" és húsvétra készülvén nézegettem és rátaláltam erre a receptre.
Hozzávalók: pityóka, fokhagyma, szalonna, zsálya, olivaolaj, túró, vaj
Elkészítése: a meghántott pityókákat "beirdaltam" és a kivajazott tepsibe lefóliázva, 180 fokon  30 percig sütni tettem. Amíg sült, 8 cikk fokhagymát összetörtem, besóztam, hogy megpuhuljon olivaolajjal és  4 csipet zsályával összekevertem.
Szalonnát vékony csíkokra vágtam és túróval a közepében feltekertem, fogvájóval megtűztem.
A 30 perc letelte után a "beirdalásokat" megtöltöttem a fokhagymás szósszal, a szalonnát a pityókák közé tettem úgy, hogy ne érje a tepsi alját, majd reszelt túróval megszórtam a tetejét újabb 30 percre sülni tettem. A ráfordított idő nem volt több mint 30 perc és nagyon finom lett:-).

1 megjegyzés:

  1. Én is szoktam ilyesmit készíteni, Hasselback burgonya néven:) Nagyon finom:)

    VálaszTörlés