A tavasznak már csak a friss kerti zöldségek miatt is lehet örülni:-). Ma Gyergyóban piacnap volt így vehettünk is pár finomságot mint pl. saláta, friss hagyma, retek. Ha már salátát eszünk akkor gondoltam, hogy a hal az éppen talál mellé....s így utólag, jó is volt az elképzelés:-).
A halat a kövezkezőképpen pácoltam be: 4 cikk fokhagymát megtörtem, olivaolajjal kikevertem, kakkukfűvel, zsályával, borssal és sóval fűszereztem majd egy citromlevét ráfacsartam, és a halfiléket bekentem vele, kb. 3-4 órát állni hagytam, majd vajban megsütöttem.
A salátát a fent említett zöldségekből készítettem, szójaszósszal, olivaolajjal, és almaecettel ízesítettem mindegyikből két evőkanállal tettem, jó alaposan összekevertem és ezt is állni hagytam.
Igaz, hogy "összeesett" de az ízek azok legalább "összeértek".
Elkészítésük nem igényel sok időt, és akár vacsorára is fogyasztható.
Jól hangzik, holnap én is halat készülök sütni:)
VálaszTörlés