2012. április 29., vasárnap

Tejszínes gombás penne

A kedvenceim közé tartoznak a gombából készített ételek mivel gyorsan elkészülnek és e mellett persze finomak is.
Hozzávalók:  kb. 1/2 kg gomba, főzőtejszín, petrezselyem zöld, 2 cikk fokhagyma, 1 fej hagyma,  1/2 kanál liszt, só.
Elkészítés: a hagymát olajon üvegesre pároltam majjd hozzáadtam a vékony szeletekre vágott gombát. Amikor a gomba víze félig elfőtt akkor hozzáadtam a lisztet és a tejszín. Forrás után a fokhagyma, a petrezselyem zöld  és a só került be. Kb. 2 perc főzés után le is kapcsoltam, hogy jó szaftos maradjon. Mellé pennét főztem, de akár  sós palacsintát is  lehet mellé készíteni. Az  egész kb. fél óra alatt elkészült:-).

2 megjegyzés:

  1. Mit ne mondjak, nálunk is pont ez készült a hétvégén, csak tejföllel és tövisaljagombával, fokhagymazölddel:) Isteni:)

    VálaszTörlés
  2. hmm az finom, gondolom a tövisaljának az íze jobban dominál:-)

    VálaszTörlés