2012. február 6., hétfő

"Bolognai plusz"

Szeretem a hétfőt olyan szempontból, hogy hétvégén mindenki készít valami finomságot, és amikor elkezdek olvasgatni akkor azt sem tudom, hogy hirtelen melyik bejegyzést olvassam:-).
Egyik kedves blogger, Gyereketető bejegyzését olvasva, el is mosolyodtam mivel Ő is, az olasz konyha igen jól ismert ételét készítette.
Az én választásom a bolognai-ra esett. Hogy miért szerepel a "plusz"szócska a nevében az mindjárt kiderül:-)
Hozzávalók: darált  hús, hagyma, gomba, paradicsomlé,  sajt, penne, bazsalikom, oregano, fokhagyma, só, olaj.
Elkészítése: két közepes méretű hagymát felapróztam, majd pároltam. Kb. fél kg darált disznóhúst  adtam hozzá, és jó alaposan összekevertem. Közben a gombát apró szeletekre vágtam, majd ezt is hozzáadtam (eredeti recept alapján marhahús jár hozzá, illetve gomba nem kell bele, de Mi nagyon szeretjük ).
A gomba víze amikor elpárolgott akkor hozzáadtam 5dl. paradicsomlevet és hagytam főni kb.30-40 percet (közben kóstolgattam, hogy a hús megpuhult-e már). Amikor elkészült akkor egy-egy csipet oregano-t és bazsalikomot rászórtam, illetve 3 cikk fokhagymával  és 3-4  csipet sóval fűszereztem. Tálaláskor egy kis sajtot reszeltem rá. Spagetti járna hozzá de, mivel nem volt itthon pennével helyetesítettem.
Remélem a változtatásokkal nem okoztam senkinek "szentségtörést" és nem visz el majd az olasz gasztronómiai rendőrség:-)

2 megjegyzés:

  1. Bár a gomba tényleg nem kelléke a Spaghetti bolognese-nek, de én is tettem volna rá, mivel én is szeretem, sőt olíva és capri bogyót, és chili szószt is. Szerintem ezek az ételek szabadon variálhatók. Egy időben sokat jártam Olaszországban, talán soha nem ettem kétszer ugyanúgy ugyanazt az ételt.

    VálaszTörlés
  2. :-) nahát jó ezt "hallani" :-) most csak azért nem tettem olíva bogyót, mert nem volt itthon..

    VálaszTörlés