Egy kedves ismerősünk Édesanyjától tegnap vettünk churotot, így adódot a helyzet, hogy ma Churotos levest készítek ebédre.
Régebb láttam Makacska konyháján egy jó kis receptet (és bónuszként a churutról tudnivalókat is:-)) s akkor kiváncsi lettem. Utólag kiderült, hogy egyik kedvenc konyhánk ahová néha ebédelni járunk szintén használják és a churut volt az a különleges íz amit nem tudtam megfejteni:-).
A churut illata rögtön a penészes sajtot jutatta eszembe, ízre meg mintha egy kis citromlével meglocsolták volna a penészes sajtot (remélem nem sértek meg senkit).
Húsleves alaplét készítettem e bejegyzésem alapján.
Másik fazékban átmertem a levet (3-4l), a megfőtt sárgarépát, petrezselymet, hagymát apróra vágtam majd kb. 4 marék laskával megfőztam. Közben egy diónyi churutot (kezdésnek nem mertem többet tenni) 4 púpos evőkanál tejfölel elkavartam. Amikor a laska megfőtt és a leves már nem volt annyira forró hozzáadtam a churotos tejfölet.
Finom lett, köszönöm Makacskának a receptet:-).
A mult heten fzotem en is eloszor churutos levest, nekem is nagyon bejott!!!!
VálaszTörlés