Egy szép napsütéses vasárnap délelőtti túrázás után nincs is jobb mint egy gyors estebéd elfogyasztása, amit kedveskedésből a férjem készített el:-).
Hozzávalók: tenger gyümölcsei (kagyló, garnéla rák, polip, tintahal), szójaszósz, almaecet, bors, friss gyömbér, fokhagyma, olivaolaj.
Elkészítése: 3 cikk fokhagymát félujjnyi olivaolajba beletörünk, és tintahal karikákkal párolunk kb. 5 percig ( tintahalnak több idő kell az elkészüléshez), majd hozzáadjuk a maradék tenger gyümölcseit. 10 perc párolás után egy kiskanálnyi almaecetet-, ráreszelünk egy mogyorónyi gyömbért, 3 evőkanálnyi szójaszósszal gazdagítjuk majd borsozzuk és sűrítésként fél kanál lisztet adunk hozzá. 5 perc forralás után kész is volt. Barnarizzsel fogyasztottuk. Egyszerű, gyors és finom is:-).
Imádom a tengeri herkentyűket. Biztos finom volt!
VálaszTörlésNa, a főztjeid közül ezt az egyet nem enném meg:)
VálaszTörlésmindent ki kell próbálni Ilonka...amúgy Én sem ettem degeszre magam:D:D
VálaszTörlésBizony jólesik a párunk elkényeztet finom vacsival/ebéddel, főéeg ilyennel:)
VálaszTörlés