A bioboltban vásárolva megakadt a szemem a vöröslencsén s aztán rákerestem, hogy miket tudnék készíteni belőle és elsőre a krémleves volt a legcsalogatóbb ígyhát "megszületett".
Innen inspirálódva saját ízlésre formálva a recepthez a
Hozzávalók: egy bögre (2dl) vöröslencse, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, olivaolaj, 3 ek paradicsom paszta, só, bors, petrezselym zöld.
Elkészítése: a zöldségeket megpároltam, majd hozzáadtam az elöző este beáztatott vöröslencsét, a só kivételével hozzáadtam a fűszereket és a paradicsom pasztát. Amikor a lencse megpuhult akkor megsóztam, majd turmixoltam és kb. 10 még főztem utánna. Gyors egyszerű és nagyon finom, máskor is terítékre kerül:-)
Gyönyörű a színe:) nálunk nagyon sokszor van valamilyen vöröslencssés étel, szeretem, mert gyorsan megfő és finom:)
VálaszTörlésKöszönöm:-). A paradicsomtól lett ilyen szép színe:-)
VálaszTörlés