2012. február 23., csütörtök

"Fűszerbomba"

Mivel a címben már  "bereklámoztam" a fűszereket ezért a hozzávalókat most azzal kezdeném: borsikafű, bazsalikom, zsája,  pickle masala,  bors,  szezámmag, olivaolaj csirkemell, vinete (padlizsán), sárgarépa, fokhagyma, puliszkaliszt.
Elkészítése: A csirkemelleket előző este bepácoltam. A páclé- 3cikk fokhagymát összetörtem, sóztam mert a sótól gyorsan megpuhult. Öntöttem rá olivaolajat és jól kikevertem. Amikor ez megvolt akkor bazsalikomot, borsikafűt, és zsáját tettem hozzá mindegyikból két-két csipettel. A csirkemellekre (4 db. elvágva) jutott egy kanálal egyenletesen eloszlattam tetejére frissen őrölt borsot reszeltem, lefóliáztam és hűtőbe tettem.
Az ősszel eltett vinetét "kiolvadás" után  vékony szeletekre vágtam,  szezánmagos puliszkalisztbe forgattam és egyik felét  pickle massala fűszerkeverékkel ízesítettem, forró olajban kisütöttem.
A pickle massala fűszerkeverék a következőket tartalmazza: chili, mustár, paprika, napraforgó olaj, asafoetida, mangó, koriander, feketebors, lepkeszegmag, édes kömény, babérlevél:-) a parázson sült vinetének isteni ízt adott. A sárgarépa elkészítését a szokásos módon, párolással készítettem.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és jó volt olvasni hogy mennyi fűszert használsz hozzá. Ettől még finomabb lett gondolom? Az a gondom hogy van olyan fűszer ami számomra nem ismert!

    VálaszTörlés
  2. Igen, finom volt. Gondolom a pickle masala ami esetleg ismeretlen. Budapesten a IX. kerületi vásárcsarnok alagsorában lehet kapni a japán fűszeresnél. Oda ha "beszabadul" az ember órák kérdése, h mikor távozik....:D

    VálaszTörlés