2012. február 27., hétfő

Püspökkenyér

Gyerekoromban mikor a szomszédba mentem , mindig megkínáltak valami finomsággal. Egy alkalommal, mondták, hogy vegyek püspökkenyeret és emlékszem, hogy az volt az első gondolatom "na ma nem kapok semmi édességet" :-) mert azt hittem, hogy ha kenyér akkor az már nem lehet édes ...s bizony nagy meglepetés volt az első falat után....Én azóta sem felejtettem el ezt, s az egyik nap nézegetem kedves ismerősöm blogját s akkor rátaláltam erre a bejegyzésre, s aztán el is kértem szépen a receptet és Én is elkészítetem, igaz, hogy nem olyan formában mint szokták, de a lényegen nem változtatott:-).
Hozzávalók: 10 dkg margarin, 20dkg cukor, 25dkg liszt, 2 tojás,  2dl tej, sütőpor, citromhéj. Tölteléknek tettem bele két marék mazsolát, és étcsokiból két "sort"  kockákra aprítva.
 a margarint felolvasztottam, kihűlés után összekevertem cukorral, két tojás egészibe beleütötem, ezzel is világos sárga színűre kavartam, lisztet összekevertem a sütőporral, és a tejet is hozzáadva csomómentesre kevertem s a végén jöhetett a csoki és a mazsola. 170 fokon légkeveréses móddal kb.50 percet sütöttem. Egyszerű, gyors és finom is. Köszi Ilonka a receptet:-)




5 megjegyzés: