2012. február 9., csütörtök

Töltött gomba sonkával és szalonnával

Hozzávalók : sárgarépa, zeller, pityóka, fokhagyma, tejföl, gomba, sonka és szalonna.
Elkészítése: a zöldségeket meghámoztam, felapróztam majd vajban puhára pároltam. Amikor megvolt akkor beletörtem 4 cikk fokhagymát, három evőkanál tejföllel "gazdagítotam",  összekevertem és hagytam kb 3 percet utánna.
A másik tepsibe amikor a szalonna egyik fele megsült megfordítottam és ekkor tettem a sonkát sülni mellé. Amikor megsültek akkor a gombát a szalonna kiolvadt zsírjában megsütöttem. Amikor elkészült a párolt zöldséggel megtöltöttem sajtot reszeltem a tetejére és fedél alatt hagytam amíg a sajt ráolvadt.


A tegnapi almás muffinnak olyan nagy sikere volt, hogy estére mind elfogyott:-).  Amíg az ebéd készült  gorsan megsütöttem  majdnem úgy csak most a  alma helyét a narancs váltotta fel.

2 megjegyzés:

  1. Én is szoktam töltött gombát készíteni, én hagymát dinsztelek, abban puhára párolom a gomba felaprózott lábait, teszek hozzá felvágottat, kolbászt, tetejére sajtot. De a te változatod is jól hangzik:)
    A muffint is imádjuk, főleg az almásat:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi:-) majd következőkor kipróbálom finom házikolbásszal is:-)

      Törlés