2012. március 4., vasárnap

Diós "torta"

Mikor kicsi voltam, mindig azon gondolkodtam, ha kerek formájú tortát láttam, hogy hogyan tudták ilyen egyenletesen szépen kivágni....aztán nem tudom mikor és hogyan jöhettem rá, hogy nem kell semmi ügyesség ide:-). Hogy a lényegre térjek tegnap a piacon vettünk diót és hogy valami készüljön is belőle,  keresgéltem és rátaláltam erre a receptre, elkészítettem kicsit másképp:-)
Hozzávalók:25dkg liszt, 10dkg darált dió, 25dkg cukor, 1 csomag vanília, 1 csomag sütőpor, 3 tojás, 5 dkg margarin, 2,5 dl tej, csokoládé, baracklekvér. 
Elkészítése: tojást a cukorral és az olvasztott margarinnal habosra kevertem. 
Hozzáadtam a lisztet, diót, vaníliát, sütőport és a tejet majd csomómentesre kavartam, a tepsit kientem margarinnal és liszteztem majd beleöntöttem a "matériát":-). Amielőtt nekifogtam volna az egésznek, a sütőtt bekapcsoltam 170 fok és légkeverésée módra állítottam. 1 óra sülés után így nézett ki=>.
Ezt a lapot három részre osztottam, töltelékként baracklekvár került bele, a tetejére olvasztott étcsokit kentem.

4 megjegyzés:

  1. Szia BoGyo!
    Málna blogját keresve találtam rá a blogodra.Még egyenlőre ismerkedem vele. Nagyon jó a tortád és tényleg egyszerű. Azon akadtam ki, hogy 170 fokos légkeveréses sütésben 1 óra alatt nem égett el a tésztád?? Csak azért, mert az enyém 150 fokon ennyi idő alatt szénné égette volna:( Hát igen, ahány sütő annyiféle. Bocs a kitérőért:):)Imádok mindent ami diós.-:)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg ennyi ideig sütöttem, a sütő az árammal mükődik, és állítólag ez a mód az ami a legkevesebbet fogyaszt, ezért gyakran használom ezt....:-)

    VálaszTörlés
  3. Visszatérve a sütőre, az enyém is árammal működik, de tényleg nagyon hamar éget, szegény tésztám ilyen magas fokon, csak égne.Ezért nagyon ritkán használom. Régen jártam nálad, de most a facebookon felfedeztelek, nagyon jó kajákat készítesz.:))Szép napot!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a dicséretet..szép napot kívánok Én is:-)

    VálaszTörlés