2012. február 29., szerda

Sushi

wasabis szójaszószba mártogatjuk, kis gyömbért "csípünk" hozzá
A férjem mesélte egyszer munka után, hogy ebédre sushit  rendeltek, és hogy milyen finom volt, Nekem is meg kell azt kóstoljam....akkor azt sem tudtam, hogy mire gondoljak, hallottam róla, de nem tudtam, hogy mik az összetevők:-).
Aztán elmentünk a kedvenc japán fűszeresünkhöz és ott minden hozzávalót belehetett szerezni: rizs, alga lap, gyömbér, wasabi, szójaszósz, tengeri halfilé.
Elkészítése: első lépésbena rizst odatesszük főni ecetes vízben. Az ecet azért szükséges, hogy a rizs ne édesedjen meg. A rizs mennyiségét úgy szoktuk kiszámolni, hogy alga laponként 4 kanál rizs.
Amikor kész van a rizs a képen látható műveletek következnek.


Alga lapra eloszlatjuk a rizsszemeket 2mm vastagságúra
A halfiléket vékony csíkokra vágjuk és rátesszük a rizsre. 

Feltekerjük....


majd egy kicsit "pihentetjük"..
ez idő alatt, a wasabit a szójaszószban csomómentesre kavarjuk 

Két ujjnyi vastagra vágjuk..

tálalás:-)
Aki a halat nem szereti, párolt zöldséggel lehet helyetesíteni.

1 megjegyzés: